Област „Въоръжение“

      НИТРО ЕООД е фирма, напълно лицензирана за внос, износ, трансфер и брокерска дейност с оръжия и изделия и технологии с двойна употреба съгласно Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, изделия и технологии с двойна употреба. Съгласно закона ние също притежаваме и Разрешение за търговия с оръжия, взривни вещества, боеприпаси и пиротехнически изделия на територията на страната.
     Ние работим съвместно с български и чуждестранни партньори от ЕС, САЩ и други страни. Доставяме оръжия, бойни припаси, части за оръжия и принадлежности. Произвеждаме карабини на базата на АК, части за тях, ръчна гранатохвъргачка HGL-13™, екипировка и машини за оръжейно производство, в т.ч: машини за нарязване канали на цеви с калибър до 9 мм (0.38″), хоризонтални преси за разглобяване и сглобяване и нитоване за всички видове оръжия – малък калибър, прибори и инструменти за ремонт и контрол и др. Работим също по проектиране, инженеринг и управление на производствени проекти за български и чуждестранни клиенти.

Въоръжение
Търговия

Доставка на всички видове малък и голям калибър огнестрелни оръжия – армейски излишък и ново производство:

Доставка на всички видове бронирани автомобили, танкове, самоходни гаубици, оръдия, зенитни оръдия и ракетни системи – армейски излишък и ново производство.

Доставка на всички видове въздухоплавателни средства, в т.ч: самолети, вертолети, безпилотни средства и всички видове части и въоръжение за тях.

Доставка на всички видове бойни припаси – малък и голям калибър, ракети и принадлежности за оръжия, армейски излишък и ново производство.

Производство на части и екипировка за оръжия.

Производство на ръчна гранатохвъргачка HGL-13™

Ръчните гранатохвъргачки HGL-13™, HGL-13I™, HGL-13M™ и HGL-13IM™ са проектирани на базата на руската противотанково гранатохвъргачка РПГ-7В и са предназначени за унищожаване на танкове, самоходни артилерийски установки, бронирани автомобили и жива сила. Проектирани и произведени са от Нитро ЕООД по нова технология като по-леки, ергономични  и по-ефективни.  

Основни разлики между HGL-13™ и РПГ-7В:

 1. Технология на производство: HGL-13™ са произведени по нова, модерна технология;
 2. Тегло: HGL-13™ са по-леки от аналога РПГ-7В повече от 0,6 кг;
 3. Технология на термична закалка и галванично покритие: Новата технология на карбо-нитридна обработка на практика осигурява много здрава повърхност на тялото и доживотна антикорозионна защита.
 4. Ергономичност: HGL-13™ са много по удобни за работа, особено моделът HGL-13IM™

Проектиране, инженеринг и управление на производствени проекти:

Ние работим по развитие и управление на производствени проекти за български и чуждестранни клиенти. По тези проекти бихме могли да бъдем от полза в следните направления:

 1. Производство на различни модификации на автомати и карабини на базата на АК;
 2. Производствен проект за производство на ръчна гранатохвъргачка HGL-13™ – наш аналог на РПГ-7В;
 3. Производство на малък и голям калибър боеприпаси;
 4. Производствен проект за производство на бездимен сферичен барут;
 5. Производствен проект за производство на 60, 81,82 and 120 mm минохвъргачки;
 6. Производствен проект за производство на всички видове взриватели и запалки;

Всички проекти, изброени по-горе могат да бъдат реализирани чрез следните етапи:

 • Предоставяне на уникална технология за произвоство на частите и сглобяването на изделията;
 • Дизайн на уникална модификация на някои от изделията, като собствен регистриран модел на клиента;
 • Подбор и доставка на необходимия машинен парк и екипировка, контрол на правилното разполагане и организация на производствените линии в предприятието;
 • Спецификация на материалите и производствените норми;
 • Обучение на персонала;
 • Управление на проекта за минимален период от 3 месеца след стартиране на производството
 • Развитие и разширяване на проекта при поискване.

НИТРО ЕООД вече е реализирала някои от по-горе изброените проекти и бихме могли да изградим същите отново, в кратки срокове. В зависимост от желанието на клиентите ни можем да развиваме също и други оръжейни проекти, различни от изброените.